19

/19

Dr Saša Plećević – Filgud

Specijalista anesteziologije dr Saša Plećević osmislio je program za zdrav život, koji čine umerene vežbe i pravilna ishrana, i nazvao ga Filgud – osećaj se dobro! Ovaj, sada već poznati promoter koncepta zdravog života, ovih dana vredno promoviše svoj brend i najavljuje otvaranje franšiza Filgud širom Srbije. […]

Broj:
Piše:
2011-05-23T20:10:35+00:00 jun 29th, 2010|Categories: Moj Izbor|Komentari su isključeni na Dr Saša Plećević – Filgud

Milica Delević

Evropske integracije su proces, a ne događaj Nakon što je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a zatim i magistrirala na Centralno-evropskom univerzitetu u Pragu, završila je doktorske studije na Katedri za međunarodne odnose Univerziteteta Kent u Kenterberiju. Jedno vreme Milica Delević radila je i u MIP Srbije kao pomoćnik ministra za Evropsku uniju. Predavala je [...]

2010-10-30T21:52:07+00:00 jun 29th, 2010|Categories: Business Club|Komentari su isključeni na Milica Delević

Arome crvenih vina

Sigurno ste se ponekad zapitali, slušajući kako neki poznavaoci opisuju vino, odakle im sve te reči i opisi i kako uopšte nalaze takve asocijacije u vezi sa mirisima i aromama vina. Da bismo razumeli celu tu priču moramo se vratiti na sam početak različitih definicija, koje su standardizovane kako bi nam svima bilo lakše – u [...]

2010-10-30T21:54:14+00:00 jun 29th, 2010|Categories: Reč sommeliera|Komentari su isključeni na Arome crvenih vina

Michel Rolland

Najpoznatiji enolog-konsultant na svetu „Vino se proizvodi za ljude i poenta je u tome da se ona dobro prodaju. Vino je posao i ja želim da proizvodim vino koje može da se prodaje“, rekao je jednom prilikom, odgovarajući na optužbe da sva vina iza kojih stoji njegovo ime veoma liče jedna na druga. Kada ga je [...]

2010-11-04T17:57:19+00:00 jun 29th, 2010|Categories: Vinske priče|Komentari su isključeni na Michel Rolland

Tartufi

Imaju jedinstvenu aromatičnost, nisu baš rasprostranjeni i teško se pronalaze, a međusobno se mogu drastično razlikovati po kvalitetu i veličini – zbog svega ovoga tartufi se prodaju i na aukcijama, baš kao i dragulji ili dela velikih slikara. Oni najmarkantniji i najređi primerci, završavaju u rukama ljudi koji su za njih spremni da izdvoje basnoslovan novac. [...]

2011-02-10T21:52:03+00:00 jun 29th, 2010|Categories: Hrana i vino|Komentari su isključeni na Tartufi

Gorčin Stojanović

Čovek trenutnog doživljaja On je veliki momak (dobro, već su mu četrdeset tri, ali je poslednji lep dan jeseni proveo u sandalama, kao dečko) koji o svemu o čemu priča ima jasno mišljenje koje se ne snebiva da kaže, dosta glasno. O čemu nema mišljenje – ne priča. Pa opet, priča poprilično. Ima ga puno u [...]

2011-05-10T09:50:27+00:00 jun 29th, 2010|Categories: Intervju|Komentari su isključeni na Gorčin Stojanović