12

/12

Evropsko takmičenje sommeliera 2008.

Četvoročlana delegacija Cluba sommeliera Horecin, u kojoj je bio i predstavnik magazina Wine Style, prisustvovala je Evropskom prvenstvu za sommeliere u Sofiji. Najvažniji događaj za nas svakako je činjenica da je Srbija prvi put primljena u Internacionalnu Asocijaciju Sommeliera i to kao posmatrač. Nadamo se da je to samo najava za punopravno članstvo.Sofija je od 17. [...]

2011-12-20T14:15:45+00:00 jul 16th, 2010|Categories: Vinske priče|Komentari su isključeni na Evropsko takmičenje sommeliera 2008.

Golf

Travnati podijum za sportsku eleganciju Pretpostavlja se da na svetu postoji čak šezdeset sedam miliona „srećnika“ koji redovno igraju golf. Igraju li golf zato što su srećni, ili ih je golf učinio takvima? Sport kojim mogu da se bave svi – mladi, stari, žene, deca; igra se na svim nivoima – rekreativno, amaterski, a onim najboljima [...]

2011-05-23T20:33:44+00:00 jul 15th, 2010|Categories: Pleasure|Komentari su isključeni na Golf

Rajko Mandić

Adrenalinska zavisnost od maloprodaje Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, smer Finansije, bankarstvo i osiguranje, da bi kasnije u Americi na Harvard Business School stekao diplomu executive MBA, u okviru General management programa. Poslovnu karijeru započeo je radeći u korporativnom bankarstvu, a zatim je prešao u kompaniju „Delta holding“ gde je poslednjih sest godina u [...]

2010-10-29T22:42:57+00:00 jul 15th, 2010|Categories: Business Club|Komentari su isključeni na Rajko Mandić

Restoran “Franš”

Kada neki restoran ima više od 700 etiketa na vinskoj karti, onda to podrazumeva i vrhunsku uslugu, ambijent i, naravno, kuhinju. Zato i ne čudi što je „Franš“ već godinama jedan od najpopularnijih beogradskih restorana. Smesten u neposrednoj blizini Hrama svetog Save, restoran „Franš“ ima jednu od najlepših bašta u Beogradu i provereno, najbolji izbor i [...]

2010-11-25T17:28:33+00:00 jul 15th, 2010|Categories: Restorani|Komentari su isključeni na Restoran “Franš”

Avokado

Kao što ste se vi (verovatno) iznenadili kada ste videli ovaj naslov u rubrici „Slaganje hrane i vina“, tako sam se i ja iznenadio kada sam video da je u našim restoranima skoro nemoguće naći avokado i jela spremljena sa njim kao dodatkom ili osnovnom namirnicom. Zašto je to tako ne bih mogao da objasnim, ali [...]

2010-10-29T23:03:37+00:00 jul 15th, 2010|Categories: Hrana i vino|Komentari su isključeni na Avokado

Svetozar Cvetković

Racionalan tip u zemlji mitologije Svetozar Cvetković je dostojanstven čovek, što nije lako ostati u Beogradu. Njegova karijera obeležena pre svega glumom u filmovima (više od pedeset) i dvanaestogodišnjim stažom upravnika najalternativnijeg velikog pozorišta koje imamo, Ateljea 212, iznenađujuće su lišeni obznana detalja iz njegovog privatnog života ili njegovih sopstvenih emotivnih istupa. Nije ga potrebno juriti [...]

2011-12-27T22:45:34+00:00 jul 3rd, 2010|Categories: Intervju|Komentari su isključeni na Svetozar Cvetković